FOOD, INSPO

Tips // Easy homemade christmas candy´

23rd December 2016

Bakning hör ju till julen och nedan delar jag med mig av tre smarriga och
superenkla recept perfekt nu inför julhelgen!

 

_______________

Translation : Sorry guys – You need to use google translation for this! 🙂

 



KNÄCK
is a must på julbordet och ju segare desto godare 😉 Jag använde mig av
DETTA grundreceptet och sen toppade jag bara med lite finhackade hasselnötter!
Tål man inte nötter så kan man till exempel köra havsalt istället, också sjukt gott!
Denna gången hoppade jag formarna och körde stora brytbitar. Kanske inte
så jätte praktiskt hehe, men snyggt blev det! Det gör inte mig emot att
bitarna är stora 😉

_________________

RISCHOKLAD känns också som en riktigt klassiker under julen och som jag själv är väldigt
förtjust i. Allt man behöver är rispuffar och smält choklad som man bara blandar ihop, lägger
upp på en plåt och låter stelna i kylen. YUM! Denna gången använde jag vanlig mjölkchoklad
istället för blockchoklad som man annars brukar ha, och may gad så gott!

_________________

Hade en chokladkaka över och lite hasselnötter över så jag passade på att göra
min egna chokladkaka med en liten twist! Smälte upp chokladen bara, som
jag sen hällde upp i en form och granerade med lite finhackade hasselnötter and
VOILA! Perfekt att göra som en liten “gå-bort-present”. Sätt bara lite snyggt
papper runt om eller bryt ner chokladen i mindre bitar och lägg i en fin
påse/burk och sätt ett snöre runt. // Tips!

God jul! <3

 

 

Leave a Reply